Klantenservice.
Neem contact met ons op.
Onze klantenservice zit elke werkdag voor u klaar om u te helpen bij vragen, opmerkingen, klachten of aanvragen betreft de installatie van een laadstation of services die wij bieden omtrent e-mobility.
Wij werken met een contactformulier zodat wij uw vraag snel bij de juiste persoon kunnen leggen. Kies hieronder waar uw vraag over gaat:
Veelgestelde vragen.
Met 50five laadbeheer beheert u al uw laadpalen vanuit één online omgeving. U profiteert hier van verschillende voordelen:
- Inzicht in al uw laadsessies;
- Het zelf beheren van uw laadpaal en dus bijvoorbeeld een reset kunnen doen in geval van storing;
- Uw laadkosten automatisch verrekenen met uw werkgever.
Staat het antwoord op uw vraag hier niet tussen? Neem contact met ons op.
Onze 50five e-mobility app is hét startpunt voor bestuurders van elektrische auto’s. Dankzij de app neemt u de volledige controle over uw laadsessies. Ontdek eenvoudig publieke laadlocaties waar u ook bent en filter bijvoorbeeld op beschikbaarheid, connector type en laadcapaciteit. Vind moeiteloos een geschikt laadpunt in ons uitgebreide netwerk van meer dan 420.000 laadlocaties in Europa.
Met onze 50five e-mobility app kunt u onder meer:
- Vind eenvoudig een publiek laadpunt, waar u ook bent, en zie het bijbehorende laadtarief in;
- Heeft u een laadpas die verstrekt is door 50five? Bekijk al uw laadtransacties en bijbehorende facturen in één handig overzicht;
- Bent u een zakelijke klant en is uw bedrijf een actieve deelnemer aan onze reserveringsfunctionaliteit? Reserveer uw laadpunt.
Benieuwd naar de andere functionaliteiten van onze app? Download deze voor Apple (iOS) en Android, en optimaliseer uw elektrische reis vandaag nog!
Lees meer over onze 50five e-mobility app
Hoe log ik in?
U logt in met dezelfde inloggegevens die u gebruikt voor uw online laadmanagamentplatform (Numobi of 50five by Engie). Lukt het niet? Volg dan de volgende stappen:
- Probeer in te loggen met zowel uw email als uw gebruikersnaam. Zakelijke klanten kunnen soms niet inloggen met hun e-mailadres, maar wel met hun gebruikersnaam.
- Lukt het nog steeds niet? Het kan zijn dat u niet de nieuwste versie van de 50five e-mobility app heeft. Update de app of verwijder en download deze opnieuw. Herhaal daarna stap 1.
Ik ben mijn wachtwoord vergeten, wat nu?
Indien u uw wachtwoord bent vergeten, volg de volgende stappen:
- Klik op "Wachtwoord vergeten" en kies vervolgens uw online laadmanagamentplatform (Numobi of 50five by Engie). U wordt doorverwezen naar de website van het gekozen platform. Let op, het kan voorkomen dat de link niet goed werkt in uw huidige browser, gebruik dan een andere browser zoals bijvoorbeeld Google Chrome, Firefox, Microsoft Edge.
- Klik op "Wachtwoord vergeten?" op deze website en volg de instructies. Houd er rekening mee dat het enige tijd kan duren voordat u een e-mail ontvangt. Als u geen e-mail ontvangt, heeft u mogelijk het verkeerde platform gekozen. Controleer welk platform u gebruikt en probeer het opnieuw.
- Lukt het nog steeds niet? Het kan zijn dat u niet de nieuwste versie van de 50five e-mobility app heeft. Update de app of verwijder en download deze opnieuw. Herhaal daarna stap 1 en 2.
Lukt het nog steeds niet of staat het antwoord op uw vraag hier niet tussen? Neem contact met ons op.
Je kunt eenvoudig berekenen hoeveel tijd je nodig hebt om je elektrische auto op te laden. De batterij van een elektrische auto heeft altijd een bepaalde capaciteit, uitgedrukt in kWh. Als de accu bijvoorbeeld een capaciteit heeft van 74 kWh en het laadstation levert een vermogen van 7,4 kW, dan duurt het 10 uur (74 / 7,4 = 10) om een volledig lege accu volledig op te laden. In het onwaarschijnlijke geval dat je onderweg moet opladen, kun je vaak een snellader gebruiken. Je kunt dan in korte tijd een groot deel van de accu vullen, zodat je snel weer op weg kunt.
Staat het antwoord op uw vraag hier niet tussen? Neem contact met ons op.
De wetgeving rondom laadpalen en elektrisch rijden loopt in België nog ietwat achter. Omdat het een zeer nieuwe technologie is worden wetten gemaakt terwijl “early adopters” de technologie al gebruiken. Wanneer u thuis een laadpaal laat installeren, dan wordt dat wettelijk “in private sfeer” genoemd. Dat wil zeggen dat het laadpunt niet publiekelijk toegankelijk hoeft te zijn. Praktisch betekent het ook dat u als gebruiker van de laadpaal niet geauthentiseerd hoeft te worden voor gebruik. Dat ligt echter net iets anders als u geen eigen oprit heeft, en dus uw auto parkeert in een openbare ruimte. Het is dan alsnog mogelijk om een laadpaal te plaatsen, maar daarvoor is de medewerking van de betreffende gemeente vereist. Er wordt dan gesproken van een “verlende private aansluiting.” Openbare laadpalen bij winkelcentra, kantoren en bedrijven wordt “semi privaat” genoemd, terwijl laadpunten langs de snelweg en bij tankstations “publiek” worden genoemd. In publieke sfeer zal vooral gebruik gemaakt worden van snelladen. Bij zowel een semi privaat als een publiek laadpunt zal u als gebruiker een laadpas of een andere abonnementsvorm moeten hebben voor gebruik.
Staat het antwoord op uw vraag hier niet tussen? Neem contact met ons op.
Laadpaal thuis
Een oplaadpunt voor elektrische auto's heeft geen periodiek onderhoud nodig. Het is natuurlijk mogelijk dat er iets kapot gaat of dat er een softwareprobleem is. Je kunt de buitenkant van het laadstation eenvoudig zelf schoonmaken met een vochtige doek. Zo blijft het laadstation schoon. Zorg ervoor dat het laadstation niet onder stroom staat.
Laadpaal zakelijk
Vooral bij intensief zakelijk gebruik is onderhoud wel nodig. Het onderhoudsabonnement dat door 50five aangeboden wordt is echter met name voor correctief onderhoud.
Dat betekent dat wij binnen een afgesproken periode een eventueel probleem bij u komen oplossen (gegarandeerd). Bij zeer intensief gebruik, zoals in de transportsector, willen wij ook preventief onderhoud doen.
Staat het antwoord op uw vraag hier niet tussen? Neem contact met ons op.
Leaseauto? Vraag eerst naar de mogelijkheden bij uw leasemaatschappij. Als u een elektrische auto leaset geeft de leasemaatschappij u meestal de optie om een laadpaal van hen te “huren.” De laadpaal is dan niet uw eigendom. U betaalt contractkosten voor het gebruiken van de laadpaal.
Staat het antwoord op uw vraag hier niet tussen? Neem contact met ons op.
Het opladen van uw elektrische auto kan doorgaans thuis, op het werk en onderweg. Thuis of op het werk opladen is uiteraard handiger omdat u dan niet op het opladen zit te wachten. Het is echter ook een stuk goedkoper dan opladen bij een openbaar laadstation. Het is daarom vooral nuttig om te zorgen dat u thuis en op het werk een laadstation beschikbaar hebt. Als u bij een openbaar laadstation wil opladen, dan heeft u een laadpas nodig. Houd er daarbij rekening mee dat niet elke laadpas werkt met elke aanbieder van openbare laadstations.
Staat het antwoord op uw vraag hier niet tussen? Neem contact met ons op.
Thuis
De prijs per kWh is afhankelijk van uw energieleverancier en ligt in België tussen de 15 en 25 cent. Als we een rekenvoorbeeld opmaken met een gemiddelde prijs van 21 cent per kWh, en dezelfde auto als het voorgaande voorbeeld nemen met een capaciteit van 40 kWh, dan kost het € 8,4 (0,21 x 40 = 8,4) om een volledig lege accu helemaal vol te laden. Als u uw elektrische auto bij een openbaar laadstation oplaadt met gebruik van een laadpas, dan rekenen aanbieders daar extra kosten bij.
Publiek
De prijs per kWh publiek ligt in België tussen de 55 en 65 cent. Als we hetzelfde rekenvoorbeeld gebruiken als hierboven met een gemiddelde prijs van 57 cent per kWh, en dezelfde auto met een capaciteit van 40 kWh, dan kost het € 22,8 (0,57 x 40 = 22,8) om een volledig lege accu helemaal vol te laden.
Staat het antwoord op uw vraag hier niet tussen? Neem contact met ons op.
Om een elektrische auto op te laden heeft u het juiste type stekker nodig, die zowel geschikt is voor de auto als voor het laadstation. In Europa en de VS wordt echter altijd een Type 2 stekker gebruikt voor zowel auto’s als laadstations, dus kunt u van (bijna) alle laadstations gewoon gebruiken. Bovendien werken laadstations op 1-fase of op 3-fase, maar een 1-fase elektrische auto kan ook aan een 3-fase laadstation worden opgeladen. Wilt u weten welke laadpaal bij uw auto past? Ga naar de keuzehulp.
Staat het antwoord op uw vraag hier niet tussen? Neem contact met ons op.
Stel uw vragen aan onze slimme assistent.
Heeft u onze 50five e-mobility app al? Ontvang direct antwoord op al uw vragen.
Wat kunt u nog meer? Vind snel en eenvoudig laadlocaties in ons netwerk van meer dan 600.000 punten in Europa. Download de app en optimaliseer uw reis vandaag!